Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2010 18:00 - Да ви имам ентусиазма!
Автор: rosenrot Категория: Други   
Прочетен: 1922 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 13.04.2010 04:05


Човек отряза краката на куче! Да защитим правата на животните!

image

О, нека защитим и правата на растенията! Нека се отвратим от собствената си разрушителност, нека масово се жертваме в името на благоденствието на марулите и на бездомните кучета, които щедро ни предоставят медицинските си услуги и ни обогатяват с хилядолетния си опит в областта на ядрената физика! Защото човекът не е част от земната природа, той падна от Марс, дойде с многолюдността на руските воиски от втората световна война и зад себе си остави само прах и пепел!

ЗАТОВА НЕКА СПАЗВАМЕ ПРАВАТА НА ЖИВОТНИТЕ! ЗАТВОР ЗА ЧОВЕКА, УБИЛ ХЛЕБАРКА В СОБСТВЕНАТА СИ КУХНЯ!



Насилието над дете, над възрастен човек и поставянето човешкия живот на риск са най- нормалното нещо в българското общество, то не се забялязва, не предизвиква реакция, рядко се наказва - в края на крайщата мене к"во ме е*е, че някой някъв изнасилил няква си (к**ва) или че някъв друг наръгал няк"ва бабушкера за 5лв?! Те сами са си виновни, к"во се правят на жетви, да не са му се врели под носа бе!

Насилието над бездомно* куче обаче е друго. Бездомните кученца са толкова дружелюбни и беззащитни, те си нямат петсантиметрови остри зъбки (като нас) и само ИЗВЕРГ би си помислил да ги нарани. След такава новина, след такъв апокалипсис, цял народ скача: репортажи, групи във фейсбук, подписки, промяна в закона и пр., и пр....

Защото в нашето общество други проблеми си нямаме, животът ни е розов като Пинко розовата пантера, защото един лекар и един учител са високо ценени и уважавани специалисти със заплата с пет нули отзад и това не им дава право да протестират (че к"во се оплакват, те си живеят толкоз добре!!!) и само глас да нададат, справедливият народ ще им каже "Не докторе, не учителю, ТИ си в грешка!".

Защото ние нямаме проблем с "интеграцията на малцинствата"  - ама как!!, един ром е толкова добре възпитан и образован и създава пет пъти повече БВП от един нечистоплътен българин, изхранващ се от плодоредието на жена си, която е тринайсетгодишна самотна майка.

Защото кризата е нещо твърде западно, което твърде малко ни засяга, а за безработицата четем само в архаичните речници на чуждите думи от хиляда и балканската.

Защото имаме висококачествено образование и цял свят идва да се учи на ум и разум при нас и УНСС (на младежки жаргон) никога не е значело "утре носете съответната сума", а и само на запад правят реформа в образованието в продължение на 20 години.

Защото София е най- чистият и европейски град, притежава осем линии на метрото, улиците му са гладки и равни като алуминиевата дограма на прозореца и всяка сутрин се мият, боклуците редовно се рециклират (те само на запад си имат проблеми с боклука), а въздухът е свеж и прозрачен.

Бездомните кученца пък (около 20 - 30 мили животники в една глутница) в жилищните квартали са толкова мили, хрисими и добри и като част от градската природа са защитени със закон - трябва да ги пазим, че какво би бил нашият хубав, чист и подреден град без тях - все едно море без риби!

Затова нека се обявим
ПРОТИВ НАСИЛИЕТО НАД ЖИВОТНИ и нека стремително се борим за техните ПРАВА (http://pi314.ascella.org/2010/04/animal-bites/). Нека бъдем истински правоверни ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ!

Ето затова се ГОРДЕЯ, че съм българка! Защото истинският българин за секунди разпознава ВАЖНИТЕ НАЛЕЖАЩИ ПРОБЛЕМИ и се бори за резрешаването им, организиран в отговорно ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО.

Амин!



*б.а. Моя грешка, по- късно четох (тук), че всъщност въпросното куче не е боздомно, но това не променя мнението ми по темата.
** няколко полезни връзки относно случая:

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ


ГРАЖДАНСКА ПЕТИЦИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ В БЪЛГАРИЯ


Протези за Мима? Хора, опомнете се!
статия на Едуард Папазян във вестник 24 часа

За "кученцето Мима" от друг ъгъл. бележка на Ангел Монахов във Facebook


Ти подкрепи ли кучето Мима и президента Първанов?! статия във frognews.bg





Тагове:   животни,


Гласувай:
2



1. awesomepeople - Много интересен пост,
12.04.2010 22:29
хареса ми иронията! Преди няколко месеца, в общежитията към университета, в който уча, един човек изгаси цигара върху една котка. Тя котката си спяла, а той минал и си помислил 'Какво би станало, ако...? Изгониха го от университета и му забраниха да се връща, с каквото и да е цел. На мен в началото ми се стори прекалено ...крайно решение. По-късно прочетох следното- Ако човек реши днес да изгаси цигара в/у котка, може би след време ще го направи в/ъ дете, или жена, или някой друг, който не може да се защити. Та, това е и моето мнение- не съм върла защитничка на правата на бездомните животни, но не мисля, че трябва да се примиряваме с подобни действия. Е, ако и другите неща,за които говориш бяха наистина в ред, всичко щеше да е ...перфектно!!
Поздрави :)
цитирай
2. rosenrot - ау, изгасил цигара върху котка. . . ...
12.04.2010 23:29
ау, изгасил цигара върху котка... тва е.. ау!
радвам се, че постът ти е харесал :):)
надявам се никой не ме е разбрал грешно -опреледелено не съм ЗА жестокостта било то към хора или към животни
цитирай
3. rosenrot - промяна в закона?
13.04.2010 00:11
"Според Пенчо Рашков, областен координатор на "Справедливост за животните", този инцидент трябва да бъде повод за промяна в Закона за защита на животните. Необходимо е такава жестокост да се инкриминира, а хора, причинили страдания или смърт на животно, да влизат в затвора." от статия на "24 часа" (http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=431803).

Ако това ще е промяната в закона, то всеки собственик и всеки работник от всяко ниво в птицеферма или месокомбинат, дядовците и бабите на село, а едва ли не и всеки не-вегетарианец (защото те са крайните потребители) би следвало да бъде съден и осъден на няколко години затвор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosenrot
Категория: Лични дневници
Прочетен: 41288
Постинги: 14
Коментари: 13
Гласове: 110
Архив